Orden räcker inte till

31 mars 2016  
Ofta är det så att orden inte räcker till när jag ska beskriva hur jag upplever textil. Det gör sig inte med enstaka ord som fantastiskt eller vackert eller underbart.
Upplevelsen sitter i händerna, mot huden, i hjärtat, i själen.
Vi har under våren beställt hem nyheter från våra olika tygleverantörer. Så mycket som inte går att beskriva med ord. Man måste känna på tyget. Helst på alla färgerna eftersom de upplevs olika. Mörkt djupblå sammet, plommon, vanilj, sotsvart, orange, guld, skogsgrön, limegrön, pistage.
Igår kom så ett paket med kuddar från en ganska ny designer/konstnär från Holland som heter Mariska Meijers.  Jag ska försöka ge er en känsla med ord. Hon trycker sina på mönster på alldeles slät siden. Tyget är magiskt mot händerna. Jag måste klappa och stryka över det när jag går förbi. Färgerna sprakar och gläser och rycker tag i min blick. Jag måste pilla, måste lyfta och flytta runt.
Jag har nu bara tagit hem några stycken för att se hur de tas emot av Halmstad och av mina kunder. Ni vet ju att ni alltid är välkomna för att titta på tyger, inspireras eller för att prata om projekt eller vad vi ska hitta på med farmors gamla fåtölj.

20986408-6YefDjpg