Nytt år! Vi blickar bakåt.

Först vill jag tacka er kunder som letat upp oss för hjälp med olika projekt. 

Tack för förtroendet ni visat oss och att ni gör oss till dom vi är.


Detta året har som vanligt bjudit på en stor variation av projekt och våra kunder har varit privatkunder i vanlig ordning, kyrkor, föreningar, småföretag och vårdcentraler. Stora och små projekt.

Det som varit årets absolut största happening var ändå flytten från Norravägen 4 till Norravägen 9. Till en lokal 3 gånger större. Med plats för lager, ordentligt med yta att jobba på. Fantastiskt ljusinsläpp genom 11 stora skyltfönster och ett showroom där ingen behöver trängas och där alla tygprover har gott om plats.

2021-05-12 132719jpg

Bild: Inför invigningen den 12 maj 2021

Att det skulle bli en utmaning för oss att göra denna uppgradering var vi medvetna om och det har det sanneligen varit, men vi har också fått så mycket kärlek, uppskattning och vänliga ord från kunder, från förbipasserande människor, från folk i området och från många oväntade håll. Detta har lyft oss flera centimeter över marken, stärkt våra ryggar och glatt våra sinnen varje gång. Ett stort ödmjukt tack till er alla som bidragit till detta!

2021-05-12 183034jpg
Bild: Uppskattning 

Pandemin har ju också pågått och pågår i allra högsta grad. Oss har den påverkat på nära håll, med sjukdom och karantän för säkerhets skull varje gång symptomen dykt upp.  Tydligast har långa leveranstider på tyger och material varit. Ibland har det varit väldigt besvärligt och det största tålamodet har fått prövas både hos oss och hos våra kunder.

Under sommaren och hösten så ombildades företaget från Handelsbolag till Aktiebolag. En milstolpe det också.

Trender och tendenser

Bland de projekt vi tar oss an, har vi de vanliga möblerna. Möbler för finrum och matrum. Som gått i arv, som har ett affektionsvärde och som hör 1900-talets mitt till. Sista halvan av 1800-talet tycker jag har ökat och vi haft flera fina objekt detta året. Dessa möbler kan ibland vara lite väl tunga och svårmöblerade och har säkert ofta hamnat på soporna, men de har också en hög sittkomfort med djupa fjädrande sitsar och omfamnande rygg och armstöd. Kanske börjar dessa möbler nu uppskattas lite mer. Det vore roligt!2021-09-10 140553jpg

Vi ser också att vi får göra fler smålagningar på möbler som är av det billigare slaget. Möbler som inte lönar sig att klä om, men som gott kan leva några år till om de underhålls. Vi har bytt dragkedjor, satt i knappar som lossnat, sytt någon liten söm som spruckit osv. Detta är små uppdrag men väldigt viktiga i vår strävan efter att vårda och bevara. Att inte vara så snabba i att slänga och att köpa nytt.

Min förhoppning är att detta beteende som syns hos den enskilda också ska växa i organisationer, kommuner och regioner. Det är på väg, och nya digitala tjänster och verktyg finns som hjälper till att inventera möbelförråden för att se vad som finns, vad som är möjligt att renovera och i vilken omfattning. Se direktlänk till:  Sajkla.

När det gäller trender så är vårt mål inte att göra alla hem “trendiga”. Målet är att hjälpa kunden att göra val av tyg och stil så det känns kul och i rätt riktning för den det gäller. Därför har vi det stora utbudet av tyger och leverantörer som vi har. Men iallafall så känns det som att många vågar välja mönster och färg. Plysch har ju varit stort länge och det kommer det vara länge till, men nya “torra” ytor och strukturer har också vuxit starka under året. När det gäller färger så har den vita, svarta, gråa och beiga färgskalan äntligen tappat sitt fasta grepp om inredningen till fördel för båda milda mjuka pasteller och varma fylliga kryddtoner. 2021-12-28 162404jpg

Bild: Stolsitsar.

 

Så vad händer framåt?

Vi jobbar vidare med era fantastiska projekt. Soffor, fåtöljer och matsalsstolar. Gardiner, sängkappor och allt vad det är. Det är lite som sången i Askungen som mössen sjunger.

Vi ska sy och vi ska klippa,
Vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen
Så ska vi sy modellen,
Vi syr och släpper i den
Och ett skärp av siden,
Och Askungen på bal
Bland gästerna i hundratal
Den vackra flickan blir i slottets stora sal.

Sätt igång nu, skynda, ila
Vi har inte tid att vila,
Klänningen den ska vi klara,
Ja, vänta lite bara.
- Ja, jag klipper till med saxen.
- Och jag kan sy och tråckla.
- Låt du flickorna sy till den, du ska skaffa smycken.
Och den vackraste hon blir på hela kvällen.
Ja, den vackraste hon blir på hela kvällen.


2015-07-21 091704-1jpg