Karin Larsson - nya tygmönster i verkstan

"Karin föder åtta barn. Hon hade utbildat sig till konstnär, men tog inte itu med det målande konstnärskapet efter utbildningen. Men i Sundborn får hon verkligen nytta av sin kunskap. Hon och Carl skapar ett hem med en färgsättning som tar udden av det mesta. Karin väver, syr, broderar och skapar åt sig själv och åt familjen och till alla besökare ett alldeles unikt hem.

Karin blev inte en målande konstnär, men tillsammans med sin man skapade de ett stort konstverk: Carl Larsson-gården. Men under många år fick hennes minne leva i skuggan av sin man. Nämnas som Carl Larssons hustru. Idag kallas hon konstikon och böcker skrivs om hennes mat och textiler och trädgården och huset och om… Men det skulle ta mer än sextio år efter hennes bortgång, tills vi alla förstod…"

Klicka på texten ovan för att läsa och lära mer om Karin.

20200522_120304jpg
Blomsterharen

Detta är fantastiskt roligt. Karins textilkonst kan nu pryda varje hem. Med hjälp av digitala textiltryck får vi ta del av hennes broderier på möbeltyger som är slitstarka och som passar för möbler. På bilden syns en kvalité av polyester och lin som har 75000 martindale. Några mönster finns också i en fin sammetskvalité.

20200522_120336jpg